Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (254 ord)

Persköps ställplats

Vad är det som drar oss tillbaka till Persköp? 

​Nu har vi varit här igen. På Persköps ställplats utanför Örkelljunga. Det är fjärde gången. Trodde inte att vi skulle bli sådana "återfallsåtervändare" men det har vi blivit. Kan det vara lugnet? Att du har både skogen och den lilla sjön? Att vi liksom är "in the middle of nowhere".

Första gången vi var här fick jag det underbaraste telefonsamtal du kan önska dig. Min dotter ringde tidigt på morgonen den 20 april 2018 och meddelade att jag hade blivit mormor till en liten prinsessa med namnet Ronja. Ja, det blev ett vårskrik av lycka!

Men som sagt, nu är det fjärde gången gillt. Vädret är inte tiptop, men det gör inget. Vi kommer hit för att andas ut, och andas in lugnet. 

Halloweenpynt och eldhus

Ställplatsen är fortfarande lika välskött. Yngve som oftast finns på plats pysslar och donar. Eftersom det var Halloween-helg hade det satts upp en pumpa och belysning hade hängts upp utmed den lilla toa- och duschbyggnaden.

En sak som vi har tänkt på är att det lilla "eldhuset" används nästan jämt. Det ser ser verkligen mysigt ut. Men jag kan inte låta bli att fundera på hur man gör med kläder som luktar rök i husbilen? Någon som vet?

Plats (karta)

Bua Hamn
Simrishamn & Tobisvik