logg

Välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

3 minuters lästid (540 ord)

Picknick with a view

Picknick with a view

Ibland räcker liksom inte svenska språket till på något sätt. Picknick med utsikt ger inte samma känsla för det vi upplevde idag. Det blir alltså engelsk rubriksättning denna gång för den sätter verkligen känslan på en picknickstund vid havet som blev något alldeles extra allt.

Vissa ögonblick är liksom extra speciella. Att sitta på en klippa med ett solglittrande hav framför dig och äta din hemmagjorda smörgås - det är ta mig tusan nästan oöverträffat. Vid dina fötter spirar gräset och så blommorna - alla dessa försommarblommor. Det är så vackert att det kniper till i hjärtat. Långt nedanför oss ser vi ett brudpar bli förevigat med det eviga havet bakom sig. Det är pingsthelg och hänryckningens tid. Livet vibrerar, fåglarnas kvitter svävar i luften. Det är ett så vackert ögonblick.

Ett lugnare hav och tele
Två veckor efter vårt första besök hamnade vi alltså i Apelviken igen. Havet var inte lika vilt utan mer besinnat den här gången. Solen strålade över oss. Och molnen seglade fram över den blåblåa himlen. Den är den 29 maj och det känns som en sommardag! Åter igen inser vi hur viktigt havet är för oss. Det är frihet, luft, öppna och vindpinade landskap. Det är livet.

Det blev en vandring med foto i fokus. Micke har köpt ett nytt teleobjektiv, Sony 70-350, och var verkligen sugen på att testa det. Han blev inte besviken. Objektivet har "anti shake" vilket gör att du kan ta förvånansvärt bra bilder fast att du inte använder stativ.

Ett ögonblick vi sparar i våra hjärtan
Åter igen tog vi sikte på fyren. Efter klättrande över stock och sten, nja så mycket stock var det inte utan mera sten - stora och små - så var vi där igen. Subbe fyr. Hade en fundering på om det fanns en enklare väg ner. Nej, det gjorde det inte utan det var bara att klättra över och mellan stenblocken. Ner kom vi i alla fall. Sedan skulle det visa sig att det faktiskt finns en lite enklare väg att ta sig till fyren. 

Vi språkades vid med en äldre gentleman som vilade sig på en parkbänk och han visade oss en annan väg. Den vägen kommer vi gärna ta fler gånger för den utsikt vi fick när vi kom upp på platån var helt underbar. Där och då hade vi vår picknick with a view. Ett ögonblick i livet som du alltid kommer att gömma i ditt hjärta.

Så här bodde vi
Även denna gång bodde vi på Apelvikens Camping. Vi passar på medan det fortfarande är försäsong. Sedan blir det nog för mycket folk och högre ljudnivå än vad vi önskar. Vi tog ytterligare en promenad och konstaterade att det finns en ställplats ganska nära den miljö vi gillar så kanske hamnar vi där nästa gång.

Plats (karta)

Hur vi tänker - om ord
Idag är vi i Apelviken igen!
 

Kommentarer 2

Gäst - Inger o Kalle den söndag, 31 Maj 2020 19:07

Åååå så underbara foton ni delar med er ?. Dom ser så levande ut ibland, känns nästan som om man själv står på platsen, små detaljer som man ser. Tack för tips på platser att upptäcka o promenera på ?

Åååå så underbara foton ni delar med er ?. Dom ser så levande ut ibland, känns nästan som om man själv står på platsen, små detaljer som man ser. Tack för tips på platser att upptäcka o promenera på ?
Åsa den måndag, 01 juni 2020 10:15

Tack så himla mycket! Roligt att ni uppskattar bilderna och tipsen. Delad glädje är ju dubbel glädje :-)

Tack så himla mycket! Roligt att ni uppskattar bilderna och tipsen. Delad glädje är ju dubbel glädje :-)
Gäst
fredag, 22 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved