logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

3 minuters lästid (673 ord)

Råå har blivit en favorit

Vi råår inte för det - men vi gillar verkligen Råå! 

Första gången vi var på Råå så tyckte vi att det var typ okej. Men det kittlade liksom inte till. Andra gången fick vi upp ögonen. Det är ju en liten pärla. Sedan gjorde vi ett tredje besök som bara bekräftade att vi mer än gärna återkommer. 

Det är det där med att vara, men inte se. Vi är så upptagna med att bara gå omkring och vara. Vara i nuet. Och så glömmer vi att se. Första gången vi var på Råå så var det så. Andra gången blev vi mer medvetna och smått förälskade. Vi blev tvungna att återkomma. Tredje gången gillt, och känslan både höll i sig och växte lite till. Det är inte alltid kärlek vid första ögonkastet. Vissa platser, saker och människor behöver mer tid.

Nästan ensam husbil på campingen
Varje gång har vi stått på First Camp Råå. Första gången hade vi inte koll och hamnade på en "så-där-plats", med grannar som korkade upp första ölen en bra stund innan lunch. Andra gången var det större valmöjligheter och vi fick en bra plats nära trappan ner till havet. Vi var i stort sett ensam husbil på hela campingen, men så dök det upp en trevlig Plåtis med trevliga ägare. Det blev en liten pratstund ute i det fria om plåtislivet så klart. 

Munskydd på Rausingbysten
Självklart blev det en promenad både in till centrum av Råå, vid ett litet minitorg finns en byst av bygden stora entreprenör Rausing. Han var "pappa" till Tetrapak, men i dessa tider hade någon omtänksam person utrustat honom med munskydd. 

Här åt vi godaste färsbiffen
Vi strosade vidare utmed havet och landade till slut på restaurangen På Piren. Där åt vi en av de godaste färsbiffsrätter vi någonsin har ätit. Efter det strosade vi runt i hamnen och beundrade alla fina båtar. Det märks att det fortfarande bedrivs mycket proffesionellt fiske här. Det finns dessutom en ställplats i hamnen som vi nog måste testa vid tillfälle.

Adventspyntat och fint
Tredje gången som vi åkte till Råå valde vi samma plats på campingen. Vi är nog lite vanemänniskor. Hittar vi något vi gillar så återvänder vi gärna. Den här gången hade vi faktiskt hela tre nätter att njuta av. Den lilla fina citygatan var adventspyntad, eftersom det var en fredag och de flesta jobbar så var det inte mycket folk i omlopp. Nu hade bysten av Rausing både munskydd och tomteluva. Bisarrt och tänkvärt, men det här året är ju ett mycket annorlunda år då vi mer än någonsin har behövt ta hänsyn och hålla avstånd. Allt på grund av en pandemi.

Mumsigt på Mammas
Vi valde faktiskt att äta på restaurangen Mamma´s Kök som serverar asiatisk mat. Med tanke på omständigheterna så kollar vi alltid hur det är med utrymme, antal besökare och tillgång till handsprit. Det blev godkänt. Jag (Åsa) blev smått salig över att de hade vietnamesiska färska sommarvårrullar och beställde givetvis det. Av 5 möjliga poäng blev det 5,5. Så fräscht, så gott. Jag drömde mig tillbaka till vår resa i Vietnam för några år sedan. Maten var helt fantastisk.

Ett kärt återseende
En annan fantastisk sak med vistelsen på Råå var att vi fick träffa barnbarnen Endi och Melisa efter nästan ett år. Vi grillade korv med utsikt över havet och njöt över att äntligen få en stund tillsammans.
 Det är så umgänget ser ut. Men vi kan ändå vara tacksamma över att kunna ses.

Plats (karta)

Idag är vi på Båstad Camping
Idag är vi på Apelvikens camping
 

Kommentarer 8

Gäst
Gäst - Inger o Kalle den onsdag, 09 december 2020 08:33

Fina foton ?.
Ja på Råå är det underbart att vara ?

Fina foton ?. Ja på Råå är det underbart att vara ?
Åsa den onsdag, 09 december 2020 19:43

Tack snälla! Ja, det är precis det vi har upptäckt när det gäller Råå, särskilt under lågsäsong :-)

Tack snälla! Ja, det är precis det vi har upptäckt när det gäller Råå, särskilt under lågsäsong :-)
Gäst
Gäst - Nils Åke Hansson den onsdag, 09 december 2020 11:55

Visst är det fint på Råå. Vi bor ju i Hbg så det är för Nära. Cyklar ofta ner dit husbilen tar vi till Lundåkra i Landskrona lite längre hem ifrån.

Visst är det fint på Råå. Vi bor ju i Hbg så det är för Nära. Cyklar ofta ner dit husbilen tar vi till Lundåkra i Landskrona lite längre hem ifrån.
Åsa den onsdag, 09 december 2020 19:44

Åh så lyxigt att kunna cykla dit!

Åh så lyxigt att kunna cykla dit!
Gäst
Gäst - Birgittha Johansson den onsdag, 09 december 2020 18:19

Tack för tipset kommer att åka dit till våren!?

Tack för tipset kommer att åka dit till våren!?
Åsa den onsdag, 09 december 2020 19:45

Varsågod! Hoppas att ni kommer att få en fin vårupplevelse!

Varsågod! Hoppas att ni kommer att få en fin vårupplevelse!
Gäst
Gäst - Birgittha Johansson den onsdag, 09 december 2020 18:21

Tack för tipset ett blivande resmål till sommaren!?

Tack för tipset ett blivande resmål till sommaren!?
Åsa den onsdag, 09 december 2020 19:46

Råå är nog lika fint alla årstider. Bara njut!

Råå är nog lika fint alla årstider. Bara njut!
Gäst
söndag, 02 oktober 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved