logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (220 ord)

Rosenheim

Vilket vackert namn - Rosenheim

Rosenheim ligger i Bayern. Största anledningen till att vi stannade till där under vår husbilsturné var faktiskt namnet. Visst låter det vackert - Rosenheim. 

Åter igen kunde vi konstatera att det är så himla praktiskt att ha en liten plåtis när du ska in i städer eller byar. Det går faktiskt att hitta parkeringsplats för det mesta. 

Det blev bara ett kortare stopp. Men vi hann med att besöka Max Josefs Platz, ett stort torg med äldre och välbevarad bebyggelse runt omkring. Byggnaderna är fint underhållna och det finns gott om restauranger och möjligheter till shopping. Torget är uppkallat efter Kung Maximilian I Josef. Han var kurfurste av Bayern mellan 1799–1805, och blev sedan kung av samma rike 1805 och fram till sin död 1825. 

När vi ändå var här så passade vi på att köpa en kaffefilterhållare som kan användas när vi inte har tillgång till el. Och så var jag ju bara tvungen att köpa en äggtoppskapare. Något som alla verkligen behöver. Haha. Nåja, en kul grej är det och jag gillar kuliga saker där användningsområdet inte är uppenbart. Den oinvigde får gissa lite...

Plats (karta)

Rosenberger Rasthaus i Österrike
Vår kolgrill heter Lotus
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
söndag, 04 juni 2023

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved