logg

Välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (434 ord)

Sali i Kroatien

Man kan bli rent salig av utsikten på Sali 

Under vår vistelse i Bibinje i Kroatien fick vi tips om att ta en båttur ut till Kornatiöarna som är en jättelik nationalpark i skärgården mellan Sibenik och Zadar. Målet var ön Sali. Det tipset tog vi fasta på. Vilken ö! Vilken utsikt! Vilken utmanande vandring!

Vi hoppade på i hamnen i Bibinje. I biljettpriset 250 Kuna per person ingick båtturen, frukostmacka och dryck samt lunch med vin om så önskades. 

Det här var en heldagsutflykt. Själva båtturen tog drygt tre timmar tur och retur. Sedan hade du tre timmar på dig att utforska ön. Själva hamnen på Sali ligger mysigt inbäddad i grönska, vattnet är kristallklart och det ligger några små barer/restauranger där du kan ta något att äta eller att dricka.

Vi begav oss direkt till utsiktsplatsen där du kan se makalöst ståtliga klippor som stupar ner i havet. Det gick knappt att slita sig från vyn. Så vackert!

En svettig och salt promenad

Vi fortsatte sedan vandringen utmed öns kustbrant. Och jag kan säga att vi var glada för att vi valde att ta vandrarsandaler denna dag. Det här var verkligen ingen tillrättalagd stig. Tvärtom. Du fick se dig för noga så att du inte klev snett. Men vilken natur. Vilka vyer! Vi tog oss ned till en liten salt insjö. Det fanns möjlighet att bada där, något som några också gjorde. Men inte vi. Fast i och för sig, jag fotbadade faktiskt lite. Och det kanske var tur, för så här i efterhand har vi fått reda på att sjön sägs ha läkande krafter.

Vi kan verkligen rekommendera ett besök på Sali.

Fakta om ögruppen Kornati:
Kornatiöarna är en ögrupp och nationalpark på nästan 150 stycken öar i skärgården mellan Sibenik och Zadar. Alla öar är obebodda. Sali ligger på ön Dugi otok, som är en av de större öarna i Kornati nationalpark. Dugi otok är cirka 3 kilometer lång.

Plats (karta)

Plitvicessjöarna i Kroatien
Camping Matea i Bibinj
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
måndag, 18 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved