logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (418 ord)

Salut för Sollerö Camping utanför Mora

"Lyxellilyxcamping" - som vi vill ha det 

När vi pratar om fina campingar pratar vi inte om lyxellilyx i form av tjusigt inredda serviceanläggningar eller sjuttielva pooler och spa. Nej, lyx för oss är lugn och ro, trevligt bemötande och en naturligt vacker omgivning. Det är precis det vi har fått på Sollerö Camping utanför Mora.

Vi måste verkligen göra salut för den här platsen. Det är nog en av de finaste campingarna vi har varit på. Vi hade i och för sig kunnat stå på någon av deras ställplatser men då hade vi inte fått denna fantastiska utsikt över Siljan och Gesundaberget. Det blev två nätter då vi kunde landa in i semesterkänslan.

Så här ser vår typ av lyxliv ut
Att äta brunch ute med ovan nämnda vy är alldeles underbart lyxigt. Att sedan ta en promenad ut på bryggan, doppa fötterna i vattnet och konstatera att det faktiskt är badbart - i alla för fotbad - det är lyx. Att kunna njuta av himlens alla skiftningar, från sol till åskmoln och hagel - det är lyx. Att se samma himmel spegla sig i Siljans vatten - det är lyx. 

Att när det störtregnar och haglar kunna ligga i sängen i vår husis och läsa en bok eller bläddra i en tidning - det är lyx. Att när solen kommer fram kunna ställa ut stolar och njuta av värmande solstrålar - det är lyx. Att kunna dra undan hela sidodörren och laga mat, inne fast ändå ute, i vårt lilla kök - det är lyx. Att ta en kvällspromenad för att fotografera och föreviga sjö, himmel och röd sand - det är lyx. Att få vara tillsammans 24/7 - är lyx. 

Vi är så tacksamma för dessa lyxiga dagar. Det var befriande underbart. 

Pris och plats
Eftersom vi inte är med i Caravan Club blev det lite dyrare per natt inklusive el, 310 kronor (2020). Hade vi varit medlemmar hade det blivit 50 kronor billigare per natt. Uppställningsplatsen var på grus och ytan utanför gräs. Något som vi gillar. Det var rent och fräscht i servicehusen. 

Plats (karta)

På historisk mark i Mora
Idag är vi på Sollerön
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
söndag, 04 juni 2023

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved