Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (385 ord)

Sibbarp i Malmö

Man kan alltid broa över. Vi broade under. Och fick uppleva ett vitt, magiskt blomfluff

Förra gången vi var på First Camp Sibbarp gillade vi verkligen stället. "Oxelskogarna" var magiska. Utsikten mot havet - Öresundsbron - Malmö - ja den går inte av för hackor. Vi ville tillbaka igen. Och så blev det.

Vi passade dessutom på att köpa en Camping Tour Ticket. Ett häfte med 10 övernattningar för 1900 kronor. Det gäller i och för sig bara vid för- och eftersäsong. Men det passar oss utmärkt. Vi gillar när det inte är för mycket folk. Nåväl, vi fick en bra plats, 113. Nära en vacker och gigantisk oxelhäck. Vårt lilla förtält åkte upp och vi kunde sitta ute och njuta - länge. Det blev kanske lite kallt om rumpan i de nya - och grymt sköna stolarna - men ett fårskinn hjälpte upp. 

Årets andra invigning av äventyrsgolfbana

Det kan tyckas lite märkligt, men vi lyckades faktiskt pricka in säsongens andra premiärinvigning av en äventyrsgolfbana. Fast Båstad Camping vann invigningsmatchen.

Vi hade i vilket fall som helst en fantastisk helg i Sibbarp. Lördagen ägnades åt härliga fotosessioner. Vi släpade runt på våra stativ och letade motiv. Det fanns många. Och för första gången tog vi oss under Öresundsbron - till fots. Det var lite häftig känsla när tågen dundrade över våra huvuden. 

Det mest fantastiska denna helg var nog trots allt oxlarnas otroliga blomning som vi lyckades pricka in. Det var som att landa i ett enormt stort vitt fluff av blommor. Magiskt vackert.

Så, ja, vi lär nog landa i Sibbarp igen. Här finns så mycket att se. Och nästa gång kanske vi cyklar in till Malmö city...

Plats (karta)

Kapelluddens camping
Persköp i Örkelljunga