logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (368 ord)

Simrishamn

Födelsedagshelg och sillafestival 

Den här helgen fyllde maken år och han fick välja vart han ville åka. Det blev en favorit i repris. Simrishamn. Vi har fastnat för denna trevliga lilla stad. Denna gång blev det Tobisviks Camping som fick besök av oss.

Eftersom vi skulle komma fram ganska sent skulle campingen hunnit stänga. Därför hade jag först telefonkontakt med campingen och sedan via Messenger. Vi blev mycket positivt bemötta i bägge kanalerna. Elskåpsnyckel och passerkort kunde vi hämta i en brevlåda bakom receptionen. Vi fick plats 103. Det visade sig dock inte vara en vanlig ställplats utan det var en stor och rejäl campingplats. Tydligen var det vd:n som varit så hygglig och uppgraderat oss. Platsen skulle egentligen kostat 300 kronor, men vi fick den till ställplatspriset 230 kronor inklusive el. Receptionen och butiken var fin, här kunde vi köpa frukostfrallor. Toa och duschar var fräscha. 

Folklig och mysig sillafestival

På lördagen blev det promenad in till Simrishamn och besök på Sillafestivalen. Det är allt lite mysigt med sådana här marknader med marknadsstånd, uppvisningar och underhållning. Vi åt supergoda hamburgare på En gaffel kort. Den restaurangen verkligen rekommenderas både gällande mat och service, det blir 4 av 5 möjliga. På hemvägen besökte vi ett litet fotogalleri och jag köpte en fototavla som föreställer daggstänkta spindelnät. Det festliga var att spindelnäten var fotograferade på Evedals Camping utanför Växjö. Vi campade där ungefär vid den tid bilden måste ha tagits. 

Återvinn platser du gillar

Vad lärde vi oss av denna resa? Jo, att det gäller att ta vara på guldkornen och återkomma om man trivs. Du behöver inte alltid upptäcka nytt. Det funkar utmärkt att återvinna favoritställen. Det här var andra gången vi övernattade i Simrishamn. Första gången blev det en riktig kulturtur. - länk till den sidan

Plats (karta)

Tvååker - Björkängs Camping
Mellbystrand - Marias Camping
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
söndag, 02 oktober 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved