logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (373 ord)

Simrishamn & Tobisvik

Minst en gång om året måste vi hit 

När vi skaffade vår Plåtis hamnade vi i Simrishamn lite av en slump. Vi lyckades pricka in Sillafestivalen så det blev ett både folkligt och festligt förstagångsintryck. Nu är vi alltså här igen. Fast i oktober.

Grejen är att vi föll för denna lilla by. Närheten till havet och naturen. Den lilla gemytliga innerstaden. Trevliga shoppingmöjligheter och flera bra restauranger. Då blir det bra. 

Vi har tidigare bott vid den citynära ställplatsen i hamnen. Funkar finfint. Men förra året testade vi Tobisviks Camping och det funkar ännu bättre. Eftersom vi gärna kommer när det är lågsäsong får vi leva med att vi inte kan få färskt bröd till frukost. Men å andra sidan är det gott om plats. Och vi har allt vi behöver i vår lilla Plåtis. 

Naturskön promenad in till centrum

Det bästa är att det är en lagom lång och naturskön promenad in till centrum.  Vi promenerade från Tobisvik till city. Studerade natur och fåglar, fotograferade och förundrades. Svanar såg vi på riktigt nära håll. Svanesången var då inte särskilt vacker, men väldigt intressant. Det verkar som om svanparet bekräftar varandra. Är dock ytterst tacksam för att Micke inte är en svanhane och gör samma märkliga ljud från halsen vid samtal. 

Daniels fillosar var mums

Väl inne i city hittade vi ett nytt café som vi gärna besöker nästa gång vi hälsar på. Nu blev det istället lunch på Quartey´s där vi premiäråt fillos med olika fyllningar. Det är ett helt vegetariskt ställe och Daniel som driver det gör allt själv från grunden. Fillosorna var mums och mycket mättande. Bäst var den med indisk fyllning tyckte jag medan maken gillade den med ost.

Plats (karta)

Persköps ställplats
Fotokurs med Patrik
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
söndag, 04 juni 2023

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved