Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (442 ord)

Sjötorpets Camping och Getesjön

Jätteskönt vid Getesjön, en "andlig" upplevelse och en massa vitt

Ut på tur, aldrig sur. Nja, inte humörmässigt i alla fall för vi älskar att åka iväg med vår lilla plåtis. Men vädret skulle vara surt, i större delen av landet. Vi bestämde oss för Sjötorpets Camping i Markaryd - igen. Ja, vi har varit här en natt en gång tidigare och tyckte det var fint. Och när dåligt väder är på gång är det rätt gott att ha nära till ett samhälle.

Och väder blev det. Det blev snö! Vaknade på lördagsmorgonen. Kikade ut. Snö! 1,5 plusgrader är inte mycket att komma med. Men, någonstans har det också sin tjusning. Vi kan inte kontrollera vädret. Vädret kontrollerar oss. Det blev några spännande majbilder med snö och imma över sjön.

Senare tog vi en promenad i Markaryd. Ett trevligt litet samhälle. Det var tyvärr inte mycket som var öppet i centrum. Men de har faktiskt två välsorterade matbutiker, i den ena fick maken godisfrossa och shoppade loss. Och i sportaffären fyndade han en fleecetröja. Vi var lite nyfikna på Restaurang Perrongen, men de öppnade inte förrän till kvällen så det kanske blir en annan gång.

Getesjön är verkligen jätteskön/jeteskön

Vi promenerade utmed den och njöt. Sjötorpets Camping ligger ju precis bredvid och det är guld! Att samma sjö och samma vy kan ha så många skiftningar. Det blev många fotosessioner. Men finast och vackrast av allt var att få se den lilla gräsandsmamman som nästan osynlig hukade över sina ägg. Jag råkade komma bara ett steg ifrån och hon låg kvar alldeles stilla vakande över sin skatt. Vackert.

På söndagsmorgonen såg jag ett Kanadagåspar. Och lärde mig något nytt. När den ena åt vakade den andra med sträckt hals. Spanande efter eventuella fiender. Sedan blev det vaktombyte. När de till sist upptäckte att det här var ett lugnt och fredligt ställe började de beta gräs tillsammans. Inte konstigt att de breder ut sig i världen. De har förstått vikten av att ta hand om varandra. Behöver jag säga att vi har haft en alldeles underbar helg - igen. 

Här kan du läsa om när vi besökte Sjötorpets Camping första gången i september 2108.

Plats (karta)

Persköp i Örkelljunga
Camping i Båstad