Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (296 ord)

Skallkroken

Skallkrokens ställplats fastnade verkligen i hjärta och skalle 

Det fina med att ha en "husis" är att kunna upptäcka vårt land även på helgerna. I slutet på oktober åkte vi från Halmstad ända till Skallkroken i Haverdal. 

Skämt åsido, du behöver inte åka långväga för att hitta nya smultronställen. En ställplats i båthamnen kostar 200 kronor per dygn, inklusive el. Det finns tillgång till toa, dusch och tvättmaskin. Den här platsen får utan tvekan 4 av 5 möjliga. Hit vill vi åka igen!

Att få vakna vid havet är underbart

Och att ha hela Haverdals naturreservat inpå knuten är helt makalöst. Det blev långa härliga upptäcktsfärder utmed strandkanten. Vi hittade nutida "hällristningar" och märkliga gräsbevuxna stenformationer. En och annan fårskalle råkade vi också på. Väldigt trevliga sådana dock. Om du inte redan vet det så vill vi bara säga: Vilken fantastisk natur vi har här i Halland! Ut och njut!

"Skallig" utsiktsplats

Självklart blev det en promenad upp till Skallen som är en utsiktsplats som byggts upp av skärvor från stenhuggarepoken. När det är klart väder kan man se Hallands Väderö söderut, och Falkenberg norrut. Sådana utflyktsplatser är guld värda.

Plats (karta)

Äskhults by
Ängelholms Föreningshamn