Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (345 ord)

På kryss till Tallinn i Estland

Har du tur och kryssar rätt hamnar du i Tallinn

En sak kan vi konstatera sedan överfarten med Victoria till Tallinn. Och nu pratar vi inte om att vi har haft vår kronprinsessa som resesällskap utan vi pratar om ett kryssningsfartyg. Det är att vi inte riktigt greppar grejen med kryssningar. Det kostar på om man säger så. Men målet var mer än värt det.

Vi reste alltså från Stockholm till Tallinn med kryssningsfartyget Victoria. Det var stort. Riktigt stort. Ingen av oss har någonsin varit på ett så stort fartyg. Inledningsvis satt vi ute på däck och njöt av solen, Aperol Spritz och öl. Sedan blev det knorrigt i magen. Lite mat skulle sitta fint. Vi hamnade på en slags grillrestaurang av det lite finare slaget. Servicen var bra och hamburgaren var ok, men dyr. 

Det bästa med färjeöverfarten var nog skärgården. Vi hade inte en aning om att den var så stor. Vacker var den också. Vi förstår verkligen alla båtägare som åker runt och njuter av kobbar och skär.

Det blev en liten showkoll också

Vi är på ett stooort kryssningsfartyg. Och då måste vi ju kolla in en show. För det har tydligen alla fartyg med lite stil. Visst var det duktiga ungdomar som säkert gjorde sitt allra bästa. Men tyvärr måste vi erkänna att vi inte fick riktigt rätt feeling så vi landade i hytten redan vid 22-snåret. Vilket i och för sig var bra eftersom vi egentligen hade ett helt annat fokus än kryssning. Vi skulle nämligen anlända till Tallinn nästkommande förmiddag. Och det kära vänner blev ett äventyr på den östra sidan som blev mycket över förväntan. Det kommer vi att berätta mer om.

Plats (karta)

Tallinn - OS
Femöre i Oxelösund