logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (288 ord)

Thiersee i Österrike

Alpstopp med alptopp blev top noch

Planera aldrig för mycket. För om du gör det kanske du råkar missa små pärlor på vägen. Tack vare snabba och flexibla beslut hamnade vi i underbara och pittoreska Thiersee.

Denna lilla rogivande minicamping ligger precis intill en bondgård med betande kossor i hagen bredvid. Den känns hemtrevlig på något sätt. Det finns lummiga träd mellan platserna, och i ett av dem hänger det Österrikiska trätofflor. En liten kul detalj. Från vår campingplats hade vi utsikt över den fina lilla sjön med sitt klara vatten. Det här är verkligen en liten pärla. Så himla behaglig för själen.

Självklart blev det wienerschnitzel

Vi tog en promenad bort till en trevlig badplats med hopptorn och en restaurang. Det var gott om familjer som njöt av solen på den böljande gräsmattan. Vi var inte badsugna just denna dag, men lite mat skulle sitta fint. Och vad äter man när man kommer till Österrike? Ja inte är det korv med bröd precis. Det ska ju självklart vara en wienerschnitzel. En väldigt god "måste-ätas-här-rätt".

Godaste grillningen?

Dagen efter gick vi till byns livsmedelsaffär. Där köpte vi en slags köttrullad till middag. Enligt damen som stod bakom disken skulle den vara perfekt att grilla. Och det var den! Helt enkelt utsökt. Det är nog bland det bästa vi har grillat någon gång.

Vi återkommer mer än gärna till Thiersee igen.

Plats (karta)

Bord är bra att ha!
Wildberg Brandenburg
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
söndag, 02 oktober 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved