Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (313 ord)

Thiersee

Underbara, superlugna Thiersee! 

Att landa här är som balsam för själen. Vi tycker verkligen om denna plats på jorden. Lantlig idyll är  nog den bästa beskrivningen. En liten alpsjö som skimrar i smaragdgrönt. Berg. Kossor i hagen bredvid campingen. Här får tankarna plats att bre ut sig - och vila. 

Det blev flera dopp i alpsjön. Så fräscht, så krispigt, så ljuvligt. Men vi fick veta att det tas ut en badavgift om man inte kan visa att man bor på campingen. Vi passade även på att ta en promenad runt sjön, den var inte lång - max 2 kilometer. Ett trevligt inslag var att det här och där stod olika konstinstallationer utmed promenadvägen.

Handla mat och äta ut

I den lilla byn finns en liten men välsorterad butik. Där handlade vi fantastiskt gott kött att grilla. En av kvällarna passade vi på att äta på byns Wärdshus. Typiskt Österrikiskt med snirkliga snickerier och väggmålningar. För att inte tala om dessa överdådiga pelargoner som vällde ut från balkonglådorna. Det är ett nöje bara att studera fasaden. Vad vi åt? Wienerschnitzel och grilltallrik. Det smakade finfint! Vi kan även rekommendera det lokala vinet.

Vi bodde på campingen Hiasen Hof som också har en liten enkel servering på campingområdet. 

Om Thiersee
Thiersee är en kommun i Österrike. Den ligger i distriktet Politischer Bezirk Kufstein och förbundslandet Tyrolen. I omgivningarna runt Thiersee växer i huvudsak blandskog. Runt Thiersee är det ganska tätbefolkat, med 100 invånare per kvadratkilometer. Wikipedia

Plats (karta)

Möns Klint Resort
Tauernbahn