Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (268 ord)

Tillbaka på Lagunen

Andra gången gillt... ja, vi gillar´t!

Ja, det betyder väl att vi gillar Lagunen när vi nu återvänder. Det är ett perfekt stopp på vägen till Oslo. Här är välordnat och snyggt. Campingområdet är välskött, toa- och duschhuset är rent och fräscht. 

Men det är ganska dyrt för att vara lågsäsong; 290 kronor per natt. Sedan förra gången har de fixat till stranden ännu mer. Och de bygger för att utöka med fler husbils/husvagnsplatser. I vilket fall som helst, det är väldigt fint här med klipporna och gångvägarna i trä som smyger fram utefter klipporna och utmed vattnet. 

Förra året var vi här i mitten på oktober och då var vi så gott som ensamma. Denna gång var det nästan fullt med husbilar - stora norska husbilar. Vi funderade på om den var någon husbilsträff, men det verkade inte vara något direkt umgänge. Helt klart gillar i alla fall norrmännen Lagunen.

Lagunen ligger nära Strömstad

Strömstad är Sveriges västligaste stad och ligger vid Skagerack. Det är bara 20 kilometer till riksgränsen till Norge. Vill du besöka staden kan det vara bra att veta att du får stå max 3 timmar i stadskärnan. Men det finns flera parkeringar på gångavstånd in till centrum där du kan stå från 10 timmar upptill 7 dygn. När vi var där var det avgiftsfritt. Hur det är nu vet vi inte.  

Plats (karta)

Hellevik Nesoddtangen
På spaning i Bua