Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (481 ord)

Trollstigen - i Norge

Vi har nog alla besökt en och annan trollstig. Men tro oss - den här Trollstigen är extra allt! 

Trollstigar verkar finnas både här och där i Sverige och Norden. Men nu snackar vi DEN ULTIMATA TROLLSTIGEN! Den traskar du inte hur som helst. Och den kör du inte hur som helst heller. Vi befinner oss på trollstigarnas trollstig - I Norge!

Det här är en av Norges mest dramatiska sevärdheter. Vi kan rada upp unika vyer utmed denna magiska väg, som klippor som stupar rakt ner, mäktiga berg, djupa fjordar och vattenfall som kastar sig ut över branterna. Den hänförande Trollstigen är 10,6 mil lång och har elva hårnålskurvor. Och då snackar vi verkligen kurvor. Du möter nästan dig själv i kurvan.

Den har funnits sedan 1930-talet
Vägen öppnades 1936 och att vi överhuvudtaget kan köra här är tack vare kluriga ingenjörer och vägarbetare som tillsammans hittade en väg genom de branta bergssluttningarna. Det här har helt förståeligt blivit en riktig turistmagnet. Men om du har höjdskräck så är det kanske inte en attraktion som tilltalar dig. För du kan räkna med riktigt kittlande och hissnande vyer.

Hissnande utsikt
På toppen av Trollstigen finns en stor parkering där man kan gå till utsiktsplatsen Trollstigsplatån. Men vi är inte ensamma. Ett lämmeltåg av nyfikna människor banar sig fram för att få del av det magiska. Men trots det så blir ändå din egen upplevelse alldeles unik. Utsikten är rent av majestätisk och du ser den vindlande vägen med dess skarpa kurvor. Vattenfallet Stigfossen faller över 320 meter nära dig. Vi kan lugnt säga att vi aldrig kommer att glömma den här utsikten!

Ett och annat får såg vi också. Både på parkeringar och där de egentligen borde vara. Och så gjorde vi ett stopp för att fylla på vattenflaskan med det godaste, finaste vattnet som finns - i en liten fjällsjö. Inget överträffar det i dryckesväg. 

Vintertid är Trollstigen stängd, och det förstår vi verkligen. Det är nog ingen som varken vågar eller vill köra här då. 

Plats (karta)

Dalsnibba, Norge
Idag är vi på Sandviks Camping