logg

Välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (336 ord)

Skotteks Camping i Ulricehamn

Inåt och uppåt när temperaturen får styra 

Så här långt norrut har vi inte varit innan med vår plåtis. Maken ville ha sol och mycket värme. Och i Ulricehamn lovades det båda delar. Annars håller vi ju gärna till utmed kusterna. 

Den här trippen känns lite extra rolig. Det är nämligen första gången vi firar en högtid i husbilen. Påsk. Jag har laddat kylen med det nödvändigaste för en enkel påskbuffé. 

Lite otippat hamnade vi alltså i Ulricehamn. Vid sjön Åsunden. Campingen vi bor på är inte stor men den ger ett trevligt intryck i all sin enkelhet. Dusch, toa och kök är okej. Det kostade 850 kronor för tre nätter, trots att det är lågsäsong. Men tomterna är hyfsat stora och det finns träd och buskar på området som "lummar" till det.

Cykeltur till centrum och på Sjuhäradsleden

Vi cyklade in en sväng till Ulricehamns city. Även staden gav ett trevligt intryck. Cykelvägen går utmed sjön och det finns gott om fina sittplatser att pausa på. En fikakorg hade inte varit dumt att ha med sig.

Det blev även en cykeltur på Sjuhäradsleden. En asfalterad banvall. Närheten till sjön var fin och vi cyklade in i ett naturreservat, Korpebroberg. Det var väldigt vackert. Jag njöt av vitsippor, tussilago, gulsippor och vårlök. Tyvärr blev det ett abrupt slut på cykelturen när makens ena pedal lossnade. Så det var bara att vända och ta sig tillbaka till campingen. Men fint var det. 

Temperaturen höll i sig. Runt 20 grader. Så självklart ska vi grilla ikväll.

Plats (karta)

Camping i Båstad
Haverdals Camping
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
måndag, 18 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved