Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (414 ord)

Umag - Camping Finida

Det blir inte alltid som man tänkt sig - men det brukar bli bra ändå 

Som vanligt hade vi tänkt oss något annat ställe. Men som de frifräsare vi är får vi räkna med att det inte alltid finns plats. Å andra sidan sätter det fart på kreativiteten. På så sätt hamnade vi till slut i Umag på Camping Finida. Och vi hade tur - för det var nästan fullt.

Vi hamnade alltså i Umag som ligger på Istriens nordvästra kust. På 600-talet var Umag en hamnstad att räkna med. Inte bara för Kroatien utan även för de italienska städerna Rom och Venedig. Det här räknas som en riktig badort. Vi fick dock inte den rätta badfeelingen. Men visst, mitt i centrum fanns det badplatser och det tillhör ju inte vanligheterna. Det fanns en massa olika restauranger. Just denna gång blev det inte av att vi testade någon. Men om vi kommer hit igen så kanske vi slår till.

Centrum i sig hade en del gamla fina byggnader, men det krockade med nyare arkitektur som inte alls hade känslan för historia. Synd. Men tyvärr är det inte bara här som arkitekter totalt tappat vett och sans när det gäller att få ihop då- och nutid.

Trevlig campingplats med välbehövlig skugga

Åter till campingen. Vi hittade en bra plats med lite skugga och hyfsat nära till toa och dusch. Måste även lägga till att vi fick ett bra bemötande i receptionen. Värdskap är viktigt tycker vi i alla fall. Det fanns en restaurang på området vilket var väldigt bekvämt. Det är skönt att slippa laga mat ibland. Fast jag ska ärligt erkänna att jag faktiskt tycker att det är lite mysigt att fixa mat i vår lilla Plåtis. Området var välskött och det fanns sopsortering, något som vi svenskar åtminstone uppskattar. 

Efter att ha ätit på restaurangen tog vi en promenad utmed den klippiga och steniga stranden. Vi fick uppleva en fin solnedgång innan vi återvände till vår älskade Plåtis. Sammantaget är det en trevlig camping som vi kan rekommendera. Och det gör vi utan att vara sponsrade ;-).

Plats (karta)

Hallstatt i Österrike
Autocamp Porton Biondi i Kroatien