logg

Välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (354 ord)

Utflykt i Glasriket - Målerås

Glas är så vackert. Så oerhört levande. På Målerås Glasbruk förenas dessutom glas och metall till något helt enastående. Du bara måste se det!

Om du uppskattar glas som konstform är ett besök i Glasriket oundvikligt! Inte minst ett besök på Målerås Glasbruk. Du kan inte annat än imponeras av detta hantverk. Den saken är glasklar!

​Glasbruket som ligger en bit in i Glasriket i Småland är väl värd sin resa. Att kliva innanför dörrarna är som att kliva in i en magisk värld av konst. Utställningen av konstglas tar nästan andan ur dig. Den är spektakulär. Vi har nog aldrig sett kombinationen av glas och metall på ett sådant kraftfullt sätt. Materialen gifter sig verkligen.

I shoppen hittar du dessutom mängder av vackert bruksglas. Skålar, glas, ljuslyktor, glasprydnader - ja, i princip allt som kan tillverkas av glas och användas. Det blev en skål och ett par ljuslyktor som fick följa med hem till Halmstad denna gång. Vi kan verkligen rekommendera ett besök här. 

Kort om Målerås Glasbruk

Du kan inte nämna Målerås Glasbruk utan att nämna Mats Jonasson. Han började som gravörlärling på glasbruket 1959. Under åren har han utvecklat en unik teknik som bygger på respekt för naturen och dess värden. Idag är Mats en av världens ledande formgivare inom sitt område. 

När glasbruket hotades av nedläggning vid årsskiftet 1980/1981 valde glasbruksarbetare och andra invånaren i Målerås att köpa glasbruket. Det var något nytt och unikt. Målerås Glasbruk kom att bli landets första löntagarägda glasbruk. Sedan 1987 leds bruket av bolaget Mats Jonasson Målerås. 

Att vår husbil skapar möjligheter är glasklart

Det fantastiska med vår lilla husbil är att den så enkelt låter oss upptäcka nya platser utan att behöva oroa oss för att hitta någonstans att bo. Vi är ju som snigeln, fast mycket snabbare, vi har ju huset med oss.

Plats (karta)

Åsa Camping
Evedals camping
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
måndag, 18 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved