Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (470 ord)

Varbergs pärla - Getterön

Vilka sommarpärlor Getterön bjuder på! 

Vädret är vackert. Vattnet är klart. Klipporna är solvarma. Gräset är grönare än grönt. Och räkmackan smakar ljuvligt. Vi kan inte göra annat än att rekommendera ett besök på Getterön. Det är verkligen en liten pärla som bjuder på mycket på liten yta.

Att vada fram i kristallklart vatten, studera sjögräs och snäckor  och se människor, stora och små, som njuter av havet det är en skön känsla. Vårt andra besök på Getterön gav verkligen mersmak. Särskilt som vi lyckades hitta en camping som passade oss perfekt. Liten, lugn och gammaldags skön - Getterögården.

Solvarmar klippor och smeksamma enar
Det blev en fin vandring över klipporna där milda havsvindar svalkade skönt denna varma sommardag. Vi tog en dryckespaus på en solvarm sten, andades in stillheten och njöt av att se solglitter dansa fram över vågorna. Fast egentligen var det inga vågor utan mer små krusningar. Strandkålens små bollar pockade på vår uppmärksamhet och vi blev så fascinerade att växten fick ett eget inlägg. Carl von Linné hade en kul och smått förbryllande  anekdot om strandkål. 

En annan sak som du kanske inte tänker på, och som inte vi heller har tänkt på, är hur enbuskar lägger sig som ett smeksamt (och taggigt) täcke ovanpå stenarna. Enen liksom omfamnar och skyddar. Det är vackert på något sätt.

För mycket frisk luft botas med räkmacka 
Frisk havsluft blir du hungrig av så vandringen tog en liten oplanerad  omväg till ett fiskrökeri. Närmare bestämt Getteröns Fisk & Rökeri Vilken tur! Ett så mysigt ställe. Och vilken genomtrevlig personal. Extra plus var att de tänkt till kring corona och bara släppte in ett litet antal kunder i taget i butiken. 

Vi gick därifrån med varsin räkmacka att inmundiga utanför husbilen tillsammans med Cava. Omdömet? Ja, käre maken som är mycket kräsen när det gäller räkmackor hävdade i alla fall där och då att det var den godaste han ätit. Nästa gång vi kommer till Getteröns Fisk & Rökeri hoppas jag att vi får plats i deras lilla mysiga servering. Kanske det är dags att testa Fish and chips eller något annat gott med havstema.
Trevligt bemötande i affären
En som kryper över stenen

Plats (karta)

Idag är vi vid Borenshults slussar
Om något går sönder