logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

3 minuters lästid (525 ord)

Vi körde genom äppelriket till havet

Det är dags för det årliga återbesöket i Simrishamn 

Vi ser träd, dignande av äpplen, som väntar på att skördas susa förbi. Det är fredag kväll. Regndropparna slår mot bilrutan. Det smattrar riktigt rejält. Vi är väg. Dit vi ska har den lilla tobisfisken fått namnge platsen. Imorgon ska det bli en fin dag har SMHI lovat.

Vi ska bo på Tobisviks camping. Det är tredje gången. Varje gång har vi stått på en ny plats. Efter detta besöket vet vi var vi helst vill stå nästa gång. Plats 21 - 24 har guldläge. Tycker vi i alla fall. Utsikt över havet och nära servicehuset. Perfekt. Hoppas det går att fixa nästa gång. För hit vill vi - minst en gång om året. Den här gången var det ingen sillafestival på grund av coronapandemin. Men, kanske, kanske nästa år? Vi håller tummarna för det.

Ett inlägg på Facebook bjöd på ett oväntat möte
Vi älskar verkligen lilla fina Simrishamn. Promenaden från campingen in till stan är välgörande vacker. Du följer havet utmed ena sidan och kan njuta av det stora blå innan du kommer fram till den charmiga stadskärnan. Den här gången lunchade vi dock inte där. Vi hade stämt träff med en kär vän som varit under radarn i många år. Nu hade hon hört av sig via husbilsresas facebooksida och föreslagit en träff.

Gammal vänskap och färsk gösfilé är en utmärkt kombo
Vädret var lite stökigt inledningsvis men sedan knäckte solen molnen, tog plats och det blev en solstrålande dag. På restaurangen Sjöfolket intogs lunchen, där huvudrätten var återförenandet med vår vän. Den goda gösfilén ackompanjerades av mycket prat och skratt. Vi hade ju några år att ta igen. Men det fantastiska är att när det är riktig vänskap så fortsätter allt precis där ni slutade sist. Nu ser vi fram emot att få träffas igen redan i höst. Härligt!

Årets nya upptäckt i Simrishamn blev Tobisfisken
Vi blir ibland lite extra nyfikna på varför en plats heter som den gör. På wikipedia hittade vi följande information: Tobisvik är en vik vid Tommarpsåns mynning norr om Simrishamn. Tobis är en småfisk, ofta använd som agn. Så sent som på 1990-talet fångades tobis med nät som drogs upp från stranden för hand.

Allt det här bjöd denna helg på
Det har varit en underbar helg som innehållit smörstekt kantarelltoast, soluppgång till det magiska ljudet av vågor som rullar in mot stranden, frukost utomhus, god mat i sällskap med gammal vänskap som väckts till liv och en natthimmel fullständigt översköljd av stjärnor. 

Tidigare besök i Simrishamn
2018 åt vi smaskiga fillosar hos Daniel.
2017 svängde vi in och kollade läget. Det var Sillafestival. Sedan fortsatte vi till Kåseberga.

Plats (karta)

Idag är vi i Simrishamn
Vardagen är inte som förut
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
söndag, 04 juni 2023

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved