Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (315 ord)

Vi ställde upp i Böda Hamn

Den här gången vi bjuder vi på kontrasternas Böda Hamn 

Öland har en speciell plats i hjärtat. Nu har vi landat på Böda Hamns ställplats igen. Den här gången hamnade bilder och kontraster i fokus. 

Det fina med Böda Hamns ställplats är att du har den lilla sandstranden nära om du vill ta ett dopp. Du har också tillgång till restauranger om du inte orkar fixa maten själv. Eller kanske det skulle sitta fint med lite lax eller räkor från den lilla butiken som har rökeri också. Och bara en kort promenad bort har du en liten ICA-butik som ger så sköna vibbar från äldre tider när det gäller sortiment. Den här gången var dessutom servicehuset färdigställt. Fräscht och fint. 

Fokus på solbadande studsare och kossor och lite till
Vi hade ett par sköna och avkopplande dagar här. Fokus blev på att bara mysa och att passa på att testa teleobjektivet lite mer. Det blev en del kontrastbilder. Skillnaden mellan lavabevuxen sten och hav - gult och blått, som Sveriges flagga. En solbadande "studsare" - sädesärla. Speglingar i vatten. Kossor som letat sig ut på en smal udde för att få lite svalka i sommarvärmen. Helt enkelt bilder som kommer att påminna oss om en ljuvlig sommar.

Men det bästa av allt är alltid närheten till havet. Det är vår livsluft. 

Vill du veta hur vi upplevde vårt första besök i Böda Hamn och dessutom få veta mer om den spännande historien om krigsfartyget Mars som förliste här? Ja, då är det bara att titta in på den här sidan.


Plats (karta)

Roadtrip bland raukar och ormbunksdjungler
Idag är vi i Böda hamn