Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (225 ord)

Vildmarksvägen - Stalonberget

Hisnande utsikt från Stalonberget 

Vi började vår resa på den berömda Vildmarksvägen baklänges. Så Vilhelmina blev startorten. Det svåraste var att välja ut alla platser du ville besöka. Eller rättare sagt var det helt enkelt svårt att hinna med allt sevärt. Första stoppet blev i alla fall Stalonberget.

Vi tog oss upp till toppen på en smal och slingrig väg. Precis när vi pratade om att det nog är knepigt att möta en husbil här så mötte vi en. Tack och lov var det en Plåtis, så det gick fint att krypa förbi varandra. Hur andra med stora och breda husbilar parerar vid möten här vågar vi knappt tänka på.

Väl uppe var det en fantastisk utsikt över skog och älv. Tyvärr var inte vädret med oss, regnet hängde i luften och dimman strök omkring så en del av våra foton har en gråton trots lite bildredigering. Men vackert var det likt förbaskat. Micke passade dessutom på att testa teleobjektivet på riktigt hög höjd för första gången. Visst är det bra skärpa på husbilen han fångade långt där nedanför Stalonberget! 

Plats (karta)

Vildmarksvägen - Trappstegsforsen
I samernas rike