Skip to main content
Bra grejer

Grejen med husbilslivet är att tänka smart - här är tips!

Du vet hur det är. Begränsad yta och begränsade förvaringsmöjligheter gör att du hela tiden behöver tänka till och tänka om. Hitta olika smarta lösningar för ett smidigt liv i och omkring husbilen. Här är tips på bra grejer och lösningar som vi har kommit på.

 

1 minuts lästid (297 ord)

Dubbelt upp är dubbelt så bra!

Alltid glömmer du något när du är iväg. Ingen katastrof men lite irriterande.

Vi är ute och kör med vår kära Plåtis varje helg. Det innebär att vi varje gång släpar vissa grejer fram och tillbaka mellan hus och husbil. Jobbigt!

Och varje gång vi är iväg upptäcker vi att vi har glömt något vi borde haft med oss. Men vi har lösningen! Det blir dubbelt så bra om du ser till att ha dubbla uppsättningar av allt nödvändigt. 

After shave - en bra känsla

Ta exempelvis det här med rakapparat. Det upptäckte käre maken att han missat vid ett tillfälle. Han gillar inte att gå omkring orakad. Men den här gången fick han göra det. Rakapparaten låg trygg hemma i det fasta huset. Numera finns det en rakapparat i huset och en i husbilen.

Det är samma sak med saker som eltandborstar, vattenkokare, kaffebryggare, brödrostar och annat bra-att-ha när du har tillgång till el. Självklart gäller det husgeråd över huvudtaget. Och hygienartiklar. Glöm inte att ha med en vanlig manuell tandborste. Vill du komma iväg snabbt med husbilen gäller det att vara laddad. 

Glöm inte att ladda klädlådorna

Extra trosor, kalsonger, strumpor, tröjor och byxor är bra att ha. Och badbyxor och bikini. Något som jag hade missat när det blev oväntat varmt en försommardag. 

Basvaror som fixar hungern

Det är också en bra grej att ha även i husbilen. Korv a la Bullens, soppor som inte behöver stå i kylen. Knäckebröd - gärna i plåtburk, det blir lite segt annars. Tonfisk i sås med grillad paprika eller med thaismak. Majs. Pasta. Wookgrönsaker. Burkpotatis. Fiskbullar i hummersås. Ta vad du gillar och se till att det finns i husbilsskafferiet. Då löser det sig alltid med maten var du än är.

Limhamn
Espeviks Camping och Havsbad