Skip to main content
Bra grejer

Grejen med husbilslivet är att tänka smart - här är tips!

Du vet hur det är. Begränsad yta och begränsade förvaringsmöjligheter gör att du hela tiden behöver tänka till och tänka om. Hitta olika smarta lösningar för ett smidigt liv i och omkring husbilen. Här är tips på bra grejer och lösningar som vi har kommit på.

 

1 minuts lästid (226 ord)

När vindarna susar

Ett förtält till husbilen?

Ska man ha förtält till sin husbil? Ja, helt klart om man kör på lågsäsong.

Vi körde första säsongen utan förtält, det gick förstås bra men på försäsong och eftersäsong så var det inte lika mysigt. Emellanåt kallt och blåsigt vilket gjorde att man kröp in i bilen tidigare än önskat

Vi kikade efter ett förtält och föll för ett fint lufttält från Reimi One Beam Air. Billigt var det också. Det går snabbt att sätta upp och ta ner, och väger inte så mycket, cirka 13 kilo. Nu sitter vi skyddade från regn och rusk. Kalla vindar som gör att du vill plocka in grejerna behöver du inte bry dig om. 

Jo förresten vi provade tältet i vindbyar på drygt 20 m /s. Det blev en natt vi inte glömmer. Var upp ett antal gånger för att säkra så att förtältet skulle stå kvar. Rekommenderas inte. Efter den upplevelsen har vi satt gränsen vid vindbyar på max 15 m/s. 

Totalt sett är vi jättenöjda med tältet och rekommenderar det särskilt till plåtisägare.


Söderåsens nationalpark - Röstånga
Idag är vi på Löttorps Camping