Skip to main content
Bra grejer

Grejen med husbilslivet är att tänka smart - här är tips!

Du vet hur det är. Begränsad yta och begränsade förvaringsmöjligheter gör att du hela tiden behöver tänka till och tänka om. Hitta olika smarta lösningar för ett smidigt liv i och omkring husbilen. Här är tips på bra grejer och lösningar som vi har kommit på.

 

2 minuters lästid (450 ord)

Så har vi inrett "sovrummet" i husbilen

Här sover vi riktigt gott! 

När vi köpte vår husbil bestämde vi oss för att satsa på bra kvalitet i allt. Det betyder att vi valt att lägga extra kronor för att få extra bra komfort. Viktigast var sängarna. Vi ville också att det skulle se snyggt ut, och vi känner oss nöjda.

Madrasserna som följde med husbilen är inte särskilt sköna. Tvärtom. Så det första vi gjorde var att skaffa extra bäddmadrasser. För att lösa det enkelt och snabbt tog vi en tur till IKEA. Vi hittade vad vi sökte. Klippte till och anpassade efter husbilens madrasser. Det blev ett riktigt lyft. Täcken och kuddar blev det också.

Gosiga filtar blev ombonat draperi
På Jysk köpte vi riktigt gosiga filtar som en skräddare måttsydde till draperier som vi hängde upp mot bakdörrarna. Vi använde en utdragbar duschdraperistång eftersom vi inte vill borra i husbilen. Det funkar fantastiskt bra mot kallras och gör att det känns lite extra ombonat i sovdelen.

Madrasserna skulle skyddas
Sedan ville vi ha madrassöverdrag till de befintliga madrasserna så att vi inte skulle solka ner dem. Efter mycket googlande hittade vi det till slut på en tysk sajt. Vi beställde, och överdragen satt som en smäck.

Lyxigt sköna lakan 
Lakan är viktigt. De ska vara sköna och skrynkelfria, gärna tåla lite fukt. Då är det smart att kolla in vad båtfolket använder sig av. Det blev alltså googling på schemat igen och vi hittade Comfortex. Två set med påslakan, örngott och underlakan beställdes. Vi är supernöjda med köpet. De är otroligt sköna och har hållit tvätt efter tvätt i tre års tid. Det syns inte det minsta slitage utan de känns fortfarande som nya.

Vi "förvandlade" ett brickbord till sängbord
En annan smart sak som vi är nöjda med är vårt "sängbord" som egentligen är en brickkudde. Den passar perfekt mellan våra sängar. Och så har vi en liten förvaringslösning från IKEA, med olika fack där man kan ha mobilen, glasögon, nässpray och lite annat smått och gott som du vill ha i din närhet.

Plädar med multifunktion
I fotänden på sängarna ligger riktigt gosiga plädar som vi köpte på Mio. De har lite multifunktion. När det är småkyligt och vi sitter ute kan vi svepa in oss i dem. Ska du slumra lite på dagen är det gott att dra upp pläden. Vintertid använder Micke även sin pläd till att isolera mot väggen. Han rullar ihop den utmed långsidan och trycker fast den med hjälp av madrassen. 

Det var lite kort om vårt mycket lilla men naggande goda "sovrum". 

Idag är vi i Skallkroken
Idag är vi på Båstad Camping