Bra grejer

Grejen med husbilslivet är att tänka smart - här är tips!

Du vet hur det är. Begränsad yta och begränsade förvaringsmöjligheter gör att du hela tiden behöver tänka till och tänka om. Hitta olika smarta lösningar för ett smidigt liv i och omkring husbilen. Här är tips på bra grejer och lösningar som vi har kommit på.

 

1 minuts lästid (204 ord)

Vår husbil

Vår husbil en "Plåtis"

Det blev en Pössl 640 Summit av 2017 års modell.

Efter noggrant övervägande har vi skaffat vår lilla husbil. Det blev inte som jag, Micke, tänkt mig från början. Planen var en lite större helintegrerad bil med rejäla utrymmen. Men efter tre års besök på Elmia tänkte vi om. Eller rättare sagt. Hustrun tänkte ingenting förrän hon klev in i Pössl 640 Summit och blev helt betagen av inredningen. Den rundade skåpsformen vid spisen, förvaringsmöjligheterna, långbäddarna och inte minst den smarta wc/duschlösningen imponerade. 

Så det blev en Plåtis. Främsta orsaken var att bilen lätt skulle kunna köras i såväl innerstäder som byar med lite tajtare vägar. Det var också av betydelse att kunna parkera i en ordinär parkeringsruta och få plats på campingar och ställplatser. Sedan är det ju faktiskt väldigt schysst att kunna öppna upp när vi är ute. Min hustru uppskattar verkligen att kunna blicka ut över havet när hon fixar lunchen.

Bilen:

  • 6,4 meter lång
  • 150 hk
  • Automatväxlad
  • Värme Truma Combi 6e (el och gas med 10 liter varmvattentank)
  • 2,05 m bred
  • 2 st långbäddar
  • Kombinerad WC/duschlösning (rörlig vägg som delar av)
  • Kompressorkylskåp
  • Solceller 100W
  • 2 x 95 Ah bodelsbatterier
Kosta Boda
Långe Erik
 

Kommentarer 2

Gäst - Bo Pettersson den söndag, 28 februari 2021 18:55

Hej! Kul att läsa och låta sig bli inspirerad. Med så mycket grejer undrar jag vad väger er bil med all utrustning och med er i och mat, 1/2 tank vatten och 1/2 tank diesel?

Hej! Kul att läsa och låta sig bli inspirerad. Med så mycket grejer undrar jag vad väger er bil med all utrustning och med er i och mat, 1/2 tank vatten och 1/2 tank diesel?
Micke den måndag, 01 mars 2021 17:21

Hej Bo
Jag har aldrig vägt bilen med den konfigurationen du anger. Bilen har en tjänstevikt på 3026 kg så knappt 474 kg kvar till 3500 kg. Det gäller att tänka före innan man ger sig iväg ut på sina äventyr.

Hej Bo Jag har aldrig vägt bilen med den konfigurationen du anger. Bilen har en tjänstevikt på 3026 kg så knappt 474 kg kvar till 3500 kg. Det gäller att tänka före innan man ger sig iväg ut på sina äventyr.
Gäst
måndag, 18 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved